Home > Congrese > Congres 2016 > Congresul Național de Speologie Oravița 2016

Congresul Național de Speologie Oravița 2016

Actualizat la: 13 ianuarie 2017

P1210469

Principalul eveniment al speologilor din România se va desfășura la Oravița, județul Caraș-Severin în perioada 08 – 11.09.2016 și include:

  • Dezbateri în grupuri tematice: cadastru, tehnici de cartare, tehnici de explorare inovative, climatologie, hidrogeologie, geofizică, sistemul de educație speologică etc.
  • Conferințe: conservarea patrimoniului carstic, comunicări explorative și științifice etc.
  • Expoziții tematice: hărți de peșteră și zone carstice, postere, roll-up-uri.
  • Media: expoziții de fotografie artistică și documentară, proiecții video, spoturi publicitare ale organizațiilor speologice.
  • Competiții speologice și demonstrații practice.
  • Gala premiilor speologice, celebrarea organizațiilor membre FRS, divertisment de seară.
  • Comerț cu echipament și publicații speologice: echipament de munte, echipament speologic, librărie speo.
  • Excursii pentru speologi și non-speologi: zone carstice, peșteri, muzee, cavități artificiale.
  • Program pre și post congres: vizitarea exocarstului din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, Parcul Natural Porțile de Fier, vizitarea peșterilor și avenelor, rafting, alpinism și escaladă, băi termale.

Evenimentul se desfășoară în apropierea celei mai mari suprafețe carstice compacte din România. În Sinclinalul Reșița – Moldova Nouă sunt aproximativ 1.500 de peșteri și avene, cele mai lungi chei din țară, cascade și depozite de travertin, platouri carstice, lacuri naturale și numeroase obiective culturale ce atestă tradiția industriei miniere.

Organizatori: Federația Română de Speologie, Asociația Speologică Exploratorii, Asociația Speologică Speocaraș cu sprijinul Primăriei Oravița și alte organizații.

Broșura Congresului Național de Speologie

Descarcă broșura cu informații despre programul, excursiile și organizarea congresului național de speologie.  

Descarcă

Harta Oravita

Harta orasului Oravita si a locurilor in care vor avea loc evenimentele congresului

Înscrieri 

Vă puteți înscrie la congresul national de speologie completând formularul de înscriere la congres, iar dacă doriți să susțineți o prezentare vă rugăm să completați formularul de înscriere la prezentări.
Dacă aveți un magazin de echipament speologic și doriți un stand de prezentare/vânzare în cadrul congresului vă rugăm să completați formularul de înscriere a magazinului.

Despre eveniment

 

Cel mai important eveniment al anului, se va desfășura pe parcursul a 13 zile ce oferă o mare oportunitate pentru speologii din România și din regiune să aibă schimburi de experiență și transfer de metode specifice speologiei. Va include numeroase prezentări, dezbateri și grupuri de lucru. Competițiile și divertismentul vor crea o atmosferă destinsă. Magazinul de echipamente specifice speologiei și librăria de carte speologică vor accesibiliza achizițiile necesare.

Celebrarea a 6 organizații speologice membre FRS, baia la ștrandul termal și cateringul vor diversifica programul. Și nu am spus tot!

Vizitarea avenelor, peșterilor și galeriilor de mină vor oferi o experiență interesantă pentru cei care sunt prima dată în contact cu cavitățile naturale și artificiale din Sinclinalul Reșița – Moldova Nouă.

Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița oferă multe posibilități de vizitare și excursii tematice accesibile pentru toate vârstele și nivel de pregătire.

Muzeele și monumentele istorice completează posibilitățile de vizitare și cunoaștere a zonei Oravița.

Evenimentul se desfășoară în luna septembrie 2016 și include trei etape majore:

03 – 07 activități pre-congres

12 – 15 activități post-congres

 

Pentru speologii din alte zone sau țări

Excursiile pre-congres și post-congres extind evenimentul cu 9 zile pentru a oferi posibilitatea petrecerii unui concediu cu familia în această zonă deosebită din punct de vedere carstic, natural și istoric.

Celor care doresc o extindere a acestei perioade, le recomandăm să se înscrie în acțiunile organizațiilor speologice din Banat sau din țară. Vom reveni cu informații certe îndată ce sunt disponibile.

 

Împreună explorăm carstul românesc!