Home > Anunțuri > Congresul Balcanic de Speologie

Congresul Balcanic de Speologie

Actualizat la: 16 martie 2023

Federația Română de Speologie organizează în perioada 2 – 8 iulie 2018 , a 12-a ediție a BALKAN CAVER’S CAMP, întâlnirea speologică balcanică, care anul acesta va cuprinde atât Congresul Național de Speologie cât și Concursul Internațional ”SpeoArta”,aflat la a 36-a ediție.

Evenimentul va avea loc în comuna Baru Mare, în Țara Hațegului, cu sprijinul celor trei parcuri renumite: Parcul Național Retezat, Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului – Geoparc Internațional UNESCO și Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina, în parteneriat cu Primaria Baru. Ne bucurăm de asemenea de susținerea Universitatii Babes Bolyai din Cluj, a Universității București și a Asociației Administrațiilor de Arii Naturale Protejate (AAANP).

Pentru că în 2018 sărbătorim 150 de ani de la nașterea lui Emil Racoviță, părintele biospeologiei și al speologiei românești, ne dorim ca evenimentul să fie unul special, reunind personalități ale speologiei mondiale și naționale. Programul va cuprinde prezentări, seminarii, deplasări de lucru în teren, la câteva peșteri din Munții Șureanu și Retezat, expoziții de fotografie și spectacole multimedia.

Aflați în Țara Hațegului, Munții Șureanu au fost unul dintre centrele de dezvoltare și rezistență ale dacilor transilvăneni, cu un impact puternic asupra genezei poporului român. Este o zonă cu o istorie deosebită, colorată cu povești și legende, unde se află unele dintre cele mai frumoase peșteri din România: Șura Mare, Cioclovina, Tecuri, Cocolbea, dar și cetăți antice ce și-au lăsat amprenta asupra istoriei și culturii europene, pe care vă invităm să le descoperiți.

Pentru mai multe detalii și înscrieri vă rugăm să accesați site-ul congresului:

https://www.balkancaverscamp.com

Puteți urmări actualizări și pe evenimentul facebook dedicat congresului.

S-ar putea să vă intereseze și
Balkan Cavers’ Camp