Home > Anunțuri > Congresul Naţional de Speologie 2022, Ediția a XLIX-a

Congresul Naţional de Speologie 2022, Ediția a XLIX-a

Actualizat la: 16 martie 2023

În acest an, Clubul de Speologie CRISTAL Oradea, sub egida Federației Române de Speologie, organizează în perioada 12 – 16 octombrie 2022, a XLIX-a ediție a Congresului Național de Speologie, în parteneriat cu Administrația Parcului Natural Apuseni, Asociația Română de Educație Speologică (ARES), Clubul de Speologie SPEODAVA și Clubul de Speologie CRYSIS.

În acest an speologii sărbătoresc 49 de ani de când, în 1973, exploratorii adâncurilor de atunci se reuneau pentru prima dată la cabana Padina, în cadrul primului ”Speosport”. Acest eveniment s-a repetat anual până în anul 1996, când a fost utilizată concomitent denumirea de “Speosport” și “Congres Național de Speologie”. După anul 2000, reuniunea se numește Congresul Național de Speologie, și este reuniunea anuală a speologilor români. Acest eveniment este un bilanț al activității speologice anuale, fiind un forum de exprimare și dezbatere în toate domeniile ce țin de speologie sau domenii conexe acesteia.
Evenimentul va avea loc în Satul de Vacanță Vârtop, județul Bihor, în Parcul Natural Apuseni, la limita dintre bazinul hidrografic al Arieșului și cel al Crișurilor, într-o spectaculoasă zonă carstică a României. Programul congresului va cuprinde documentare în câteva dintre peșterile din zonă, trasee de via ferrata și parcurgere de canioane, prezentări, workshop-uri, comunicări științifice și explorative, expuneri, concursuri și nelipsitele seri speologice.

Pentru înscrieri și informații va rugăm să accesați site-ul congresului:

https://congres.frspeo.ro

si

invitatia organizatorilor

S-ar putea să vă intereseze și
Congresul Naţional de Speologie, Editia a XLVII-a